Information om Multifunktionsskrivare

Heltäckande leverantör av multifunktionsskrivare för företag

Är du i behov av mer än en traditionell skrivare? Då är en multifunktionsskrivare den rätta lösningen för dig! Vi erbjuder ett brett sortiment av multifunktionsskrivare från Xerox.

Multifunktionsskrivare innebär oftast att maskinen är utrustad med skanner och kopiator utöver utskriftsfunktionen. Detta gör att multifunktionsskrivare är idealiska för både hemmakontor och företag.

Nedan kan du se ett urval av våra multifunktionsskrivare.

Vad är en multifunktionsskrivare?

Bland de flesta företag och verksamheter finns det ett behov av att kunna skriva ut olika dokument. Strax efter milennieskiftet dök det upp en ny skrivare på marknaden. Där den traditionella skrivaren bara kunde skriva ut dokument, hade man integrerat funktioner som scanning, kopiering och utskrift i en och samma apparat – därav namnet multifunktionsskrivare. Denna typ av skrivare är idag bland de mest förekommande på arbetsplatser runt om i världen.

Att tänka på vid val av skrivare

Det finns mycket att tänka på när du ska köpa en ny skrivare, inte minst om huruvida du behöver en skrivare med fler funktioner än den traditionella skrivaren. Det finns många olika typer av multifunktionsskrivare som är anpassade efter olika behov och användningsområden. Identifiera dina behov och vilka resultat du vill att apparaten skall täcka, därefter kan du påbörja en undersökning om hur du går tillväga för att hitta den leverantör som bäst fyller dina behov.

Hur du väljer multifunktionsskrivare

Eftersom multifunktionsskrivaren är en kombination av de olika funktionerna skrivare, kopiator och scanner i en och samma maskin, är det en omåttligt populär skrivare. Med ”allt-i-ett”-konceptet tar den mycket mindre plats än tre till fyra separata apparater. Slutsumman blir även märkbart billigare vid köp av en multifunktionsskrivare jämfört med att köpa flera olika apparater. Vid val av multifunktionsskrivare till ditt företag är det bra om du undersöker vilka behov du vill att apparaten ska uppfylla (utskrift, scanning, kopiering, fax). När du faställt dina behov blir valet av multifunktionsskrivare mycket enklare. Behöver du ytterligare hjälp? Läs vår omfattande Guide: Hur du väljer rätt skrivare.